Horvātijas fotostāsts

Horvātijas slogans “FULL OF LOVE” neizsaka neko un tajā pašā laikā izsaka visu!

IENIRSTI zili zilos ūdeņos
IEVELC vēderu šaurajās horvātu vecpilsētu ieliņās
GULI kā dēlis 80 % pludmalēs uz betona, kas liekas mokoši pirmajās 2 dienas, pēc tam Tu to iemīli
ĒD perfektas jūras veltes un zivis
DZER vīnu no rīta, pusdienās, vakariņās un naktī
IZBAUDI Horvātiju!

HORVĀTIJA – kāda tā būs, vai pēc pēdējā ceļojuma pirms 15 gadiem tā būs mainījusies!? Cerams, cilvēciskā ziņā tā palikusi kā senāk – šarmanta, viesmīlīga un saulaina!

JĀ, saule tiešām pietrūkst pēc garās ziemas un neesošā pavasara + praktiski neesošās vasaras!

Dodoties ceļojumos, iesaku ļauties, nevis visu iepriekš iepazīt no A-Z! Lai ir vairāk atklāsmes un piedzīvojumi bez aizspriedumiem, lai redzi un sajūsminies, nevis gaidi iecerēto!
Mēs bieži baidāmies nogaršot, aiziet tālāk, uzkāpt, uzprasīt, bet esi kā bērns, kurš atklāj pasauli garšojot, taustot un vērojot ar interesi!
Protams, galvenie pieturpunkti ceļojumā ir jāsaliek, bet viss pārējais, lai paliek iedvesmai!

Kur es paliku! āāā lidojumā uz Horvātiju!
Kādas frāzes ir jāzina horvātiski, lai Horvātijā notiktu viss neiespējamais, ko var redzēt KRK un Rab salās, ko ēst, baudīt un cik tas viss maksā + ko darīt dikti mazā lidostā, ja reiss kavējas 8 stundas un kā šo ķibeli pārvērst par piedzīvojumu! Ceļo man līdzi!

CEĻOJUMA SASTĀVS varētu teikt, ka lidoju ar kolēģiem – vienīgi no citām tūrisma kompānijām, kurus vēl nepazīstu, bet gan jau pēc dienas vai divām būsim kā savējie! Manuprāt, tūrismā visi esam ceļotāji, ikdienā mazliet konkurenti, bet cilvēciskā ziņā esam izzinātāji un piedzīvojumu meklētāji! Kopīgais vieno!

JĀ! Ceļojumā par visu ir padomāts! Ko, kur, kas un cikos!? Nekas beidzot nav jādomā!
Atliek tikai ļauties, redzēt, sajust un saprast, kas man un Tev patiktu Horvātijā!

Horvātija sagaida lieliski – ar sauli kā iecerēts! Rijekas lidosta ir maza, un pazust te vienkārši ir neiespējami! Piedodiet, ja kāds te ir apmaldījies vienā gaitenī!

Bagāžas lente ir tikai viena! Paņem ceļojuma somu un prom! Tikai jārēķinās, ka lidostas apkārtnē nav nekā – ar kājām nekur tālu netiksi! Uz savu kūrortu vari tikt ar transfēru, izīrējot mašīnu vai ar sabiedrisko autobusu uz Rijeku. Pati Rijeka atrodas uz cietzemes, bet Rijekas lidosta atrodas uz KRK salas!

Sākumā neko nesaproti – KRK pilsēta, KRK sala un Rijekas lidosta uz KRK salas, bet Rijekas pilsēta otrpus krastam! (par daudz tie trīs burti – KRK, no sākuma pat mēle meždžās)

Tomēr autobuss sagaida katru lidmašīnas reisu, lai aizvestu uz Rijeku, bet, manuprāt, ērtāk tomēr ir transfērs vai auto īre, jo uzreiz tiksi tur, kur vēlies sākt savu ceļojumu!

Ja senāk likās, ka KRK salā nav ko darīt, tad pirmās dienas liekas, braukājot ap salu, ka esmu maldījusies savos priekšstatos – visu dienu braucam un braucam, no vienas apskates vietas uz otru, ka jau paliek šķērmi ap dūšu katrā līkumā. Brokastīs labāk neko daudz neēd, jo tie līkumainie ceļi neliek atslābt!
Tikai vēlāk apskatot karti, redzu, ka izbraucām salu krustu šķērsu uz riņķi!

KO REDZĒT KRK salā?
KRK pilsēta KRK salā

Klusa, patīkama ar senu vecpilsētas daļu, kas atrodas kalnā ar pasakainu skatu! Pirmās sajūtas – esmu Itālijā! Un tādas sajūtas nepamet visu nedēļu! Vai tiešām esmu Horvātijā?

VRBNIK pilsēta it kā atrodas pie jūras un būtu jābūt kā kūrortam, bet te kalnu ieskautā ielejā tiek audzētas baltās vīnogas – žlahtina. Žlahtinas baltvīns ir tik viegls un gards kā ūdens!

Neesmu vīnzine, bet KRK-ieši tiešām ļoti lepojas ar savu vīnu un varu tikai pievienoties!

Patiesībā varam pamācīties no horvātiem, kā lepoties no sirds un bez patosa par visu – seno vēsturi, vīnu, ēdienu! Horvātos Tu redzi patiesu aizrautību un lepnumu par savu zemi, un tieši tādēļ šo mazo tautu saproti no sirds!

Vrbnik pilsētiņā iesaku doties uz ģimenes vīna darītavu NADA! Lai arī ir tikai 10:00 no rīta, mēs iesmējām, ka jau tik agri jādegustē brendiji un vīni, bet, ja NADA, tad nada (no krievu valodas vajag, tad vajag!).
Izrādās NADA vīna darītavas nosaukumam nav saistības ar mūsu “vajadzību”, bet saimnieka sievu sauc Nada un horvātu valodā tā nozīmē – cerība!

Vīna darītavā noskatījāmies pašreklāmas video! Skatījos un domāju! Ja tagad būtu Francijā, vai Itālijā, tad video būtu tik glancēts un, perfekti noslīpēts, bet te – Tev parāda vienkāršu “mājas video” bez filtriem! Var redzēt, ka vīna darītavā viss tiek gadu gadiem darīts no sirds! Nav svarīgs pēdējā ražojuma traktors, vīnogas nelasa augstākās raudzes modeļi, bet veci vīnogulāju onkuļi ar sastrādātām rokām un ielejas vējā aprautām sejām, kuru vaibstos vari lasīt – mīlestību pret darbu un vīnogām!
Laikam jau vīns ir pietiekoši degustēts, sāku jau sacerēt stāstiņus par horvātu onkām!

Vīns nodegustēts, braucam uz Sv.Lūcijas baznīcu (Crkva svete Lucije).
Vai mēs dodamies pareizā secībā: vīns –> baznīca!? Laikam jau!;)

1000 un 1-mais horvātu lepnums atrodas šajā baznīcā!
Kas? Zemē atrasta liela akmens plāksne ar seno horvātu rakstību un slavinājumu!

Neesmu vēsturniece, jo mani vairāk piesaistīja baznīcas gaisma! Baznīciņas logu stikli ir dzeltenā krāsā un, gaismai nākot iekšā, baznīcai piešķir tik siltu un mājīgu noskaņu!

Suģestējoša sajūta! Liekas, ka gaisma apņem Tevi! Tu it kā tālumā dzirdi baznīcas stāstnieka balsi, kuras tembrs pārņem visu telpu, bet tajā pašā laikā nemaz neko nedzirdi. Klusums un gaisma!

Vienreiz gadā Lūcijas dienā (13. decembrī) saules stari iespīd logā un apspīd pašu dārgumu – atrasto plāksni, kuras teksts apliecina, ka jau 1100. gadā pastāvēja horvātu karaļvalsts un sava rakstība. Pašreiz orģinālā plāksne atrodas galvaspilsētā – Zagrebā, bet tās kopija arī netiek noniecināta, jo pieskarties tai nedrīkst – dabūs sutu no gida!

BAŠKA – pa ceļam dodamies uz populārāko kūrortu KRK salā ar 2km garu oļu pludmali, dzidru ūdeni un skaistu panorāmu!

Čehu tūristi Baškā atpūtās paši pirmie, jo 1909. gadā ieradās čehu izdevējs, iemīlējās kūrortā un to aprakstīja tik dievīgi, ka čehi tiecās te nokļūt!
Vietējie vēl joprojām visus tūristus saucot par čehistiem.

Laikam jau neesmu no Čehijas, jo man te īsti neiet pie sirds – viena liela pludmale un daudz cilvēku vēl pirms tūrisma sezonas sākuma! Patīk tomēr nomaļākas vietas! Piedod, Baška!

NJIVICE kūrorts ir pretstats Baškai! Maza pilsētiņa ar garu promenādi pie jūras. Pludmales zonas ar ieeju jūrā atrodas abos promenādes galos, bet vismaz nav betons!;) Pa vidu promenādei atrodas viesnīcas, veikaliņi, kafejnīcas, saldējums un, protams, skats uz jūru!

Mana sirds ceļojuma laikā palika RAB salā un it sevišķi RAB pilsēta. Neesmu pilsētu mīle, bet romantiskās mazas pilsētiņās varētu tiešām pavadīt vairākas dienas – nu vismaz divas!;)

Vai Tev vērts doties uz RAB salu? Es zinu atbildi, bet labāk ceļojam tālāk!

KRK salā prāmja osta atrodas mazā nekurienē, 15 minūšu braucienā no KRK pilsētas. Pats prāmis iet 1,5 stundu līdz Rab salai un ir līdzīgs Sāremā prāmim.

Mazai atkāpei – ja tomēr izlem doties no Rijekas lidostas uzreiz uz Rab salu, tad ātrāk vari tikt, braucot ar mašīnu. Pārbraucot no KRK salas pāri garajam tiltam uz sauszemi un dodoties lejā, līdz Mišnjak ostai. Te Tu tiksi vien nieka 15 minūtēs ar prāmi uz Rab salu!

LOPAR pludmale Rab salas lepnums – 2 kilometru smilšaina pludmale! Pēc betona un akmeņu pludmalēm, protams, visam būtu jābūt lieliski! Tomēr mūs letiņus, kuriem mājās ir ~ 500 km gara smilšu pludmale, īsti tas vairs neiespaido! Ko mēs gaidījām, kas to lai zina!

Vai arī visu sajūsmu par pludmali “nosita” pastaiga pa pilno piejūras kempingu ar simtiem kemperu! Jauki varbūt ar kemperi ceļot, bet dzīvot mēnešiem kā vācieši savā kemperī vienā vietā, blakus viens otram!

Es laikam tomēr izvēlētos telti bez it kā ērtībām, kuru var novietot jebkur nostāk no visiem citiem! + vēl cenas par kemperi sezonas laikā pat sasniedz 150 EUR par nakti!
Tik vien kā nakšņošana kemperī!

Dodamies tālāk uz RAB vecpilsētu – vienvārdu sakot burvīga! B.U.R.V.Ī.G.A
Es te varētu dzīvot! Viesmīlīga, senatnīga un romantiska! Bildes izteiks visu – šaurās ieliņas, kas noklātas ar akmens plāksnēm, kas nodilušas tik ļoti, ka varētu slidināties, pilsētas laukumi, puķu balkoni, vasaras kinoteātris cietoksnī.

Liekas, ka ikkatram stūrītim te ir sava vēsture un īstā vieta!

Lai rastos priekšstats par Rab pilsētu. Iesaku uzbraukt vai uzkāpt 408 m augstā kalnā pie pilsētas. Tur Tu varēsi lūkoties stundām uz skaisto panorāmu no “Kamenjak” kafejnīcu terases!

Baudot Rab pilsētu un tās viesmīlību, laiks paskrējis nemanot, ejot pa šaurajām vecpilsētas ielām un tās 11 baznīcām, baudot lieliskas pusdienas vienā no vietējiem pagrabiņiem un, mācoties gatavot RAB nacionālo kūku!

Rab kūku gatavo jau 800 gadus, un recepte ir noslēpumus – mums atklāja tikai tās sastāvdaļas: mandeles, citrona un apelsīna miziņas, sviests, liķieris un mīkla, bet gan jau pinterests pateiks priekšā recepti! Noteikti būs jāpamēģina mājās to pagatavot!
Ja sanāks, padalīšos ar recepti, jo mandeļu masu var ēst arī neceptu!
Pasakaini garda! Ēst un ēst!

Lielisks un salds noslēgums salas apskatei, kurā varētu uzkavēties vismaz 2-3 naktis!

Steidzamies un braucam uz ostu! Liekas, ka nepaspēsim, bet tavu brīnumu un 15 minūtēs jau esam klāt salas otrā galā!

Rab pilsēta man asociēsies ar pašgatavotu mandeļu masu, kas dievīgi smaržo un kūst mutē! Ja garšo marcipāns, tad sapratīsi manu sajūsmu!

Jau pēcpusdiena un prāmis ir lieliska vieta, lai izmantotu laiku sev par labu! Latviešu meitenes jau nav vakarējās, izmanto situāciju, un “izmetās” peldkostīmos, lai komandtiltiņam prieks! Cerams vien prāmis nenoies no pareizā kursa!:)

Pēcpusdienas saulīte, vēja vēsmas danco pa ķermeni un Tu esi laimīga par šo darbu, iepazītiem cilvēkiem, kas ar lielu aizrautību stāsta par savu dzimto zemi – aizver acis un murrrā labsajūtā!

NB! Bildi nevaru ielikt, jo droši vien manas līdzbraucējas man to nepiedotu!

Paldies RAB – Tu tiešām esi laimes sala! /Rab – happy island!/
Vai doties uz Rab salu – viennozīmīgi JĀ! Iesaku!

OPĀTIJA – ceļojuma noslēguma dodamies uz lepno Opātijas kūrortu.

Kā tikt no KRK salas galvaspilsētas KRK uz Opātiju, kas atrodas tikai 60 km attālumā? Brauc pāri 1 km garam tiltam uz sauszemi, kur ceļš pēc tam iet cauri vairākiem tuneļiem. Ceļā paies vien vairāk nekā 1 stunda un voila – būsi beidzot klāt!

Opātijā sajūties kā mazā Francijas Rivjērā ar brendīgajiem Gucci Mucci veikaliem, lepnām villu viesnīcām jeb kūrortā, kur visstraujāk iztērētos Tava nauda! Tomēr skaistā un laiskā kūrortā!

Izrādās Opātijas vārds nozīmē abatija jeb klosteri. Kūrorts ir visai dzīvīgs ar 12 km garu promenādi. Vienīgi ik pa laikam promenādē ir mazi šķēršļi, kas jāapiet! Tomēr promenādes zona ir sakopta un zaļa, jo veikalu rinda atrodas uz paralēlās ielas.

Pusdienas! Horvātijā, ikkatra ēdienreize ir svarīga, un mūsu ceļojumos pusdienas ir dievīgas, kur mūs uzņem kā īpašas viešņas, lai mēs iepazītu īsto horvātu virtuvi! Visu cieņu!

Opātijas restorāna saimniekam latvju daiļavas tā iepatikās vai vēlējās izpatikt, ka tikām arī pie didžestīvu degustācijas! Viens bija uz medus bāzes un otrs parazītu lapu dzēriens – vismaz mēs to tā nosaucām, jo latīniskie nosaukumi pēc pusdienām un vīna tiešām nenāca prātā!

Kas ir didžestīvs? Kā mazs aperatīvs pirms ēšanas, lai rosinātu apetīti, tad didžestīvs ir domāts pēc ēšanas, kas atjauno kuņģī labsajūtu un atlaiž smaguma sajūtu. Latvijā laikam vairāk lieto Mezym tabletes pēc pārēšanās, nevis didžestīvu. Vismaz Ziemassvētku reklāmas par to liecina!

Pēc pusdienām maza pastaiga pa promenādi, kur uzskrējām mazam “promenādes šķērslim”, proti, pludmales bāram, kur bija tik lieliski pludmales zviļņi! Pasaka!

Nav divu domu! Pēc pusdienām ir jāatlaižas un tik skaistā vietā, ka sajūties kā Greisa Kellija! Skats uz jūru, blakus cēlas villas, zvilnis pie pašas jūras un, lai fotosesija izdotos, nepieciešams vēl Aperol Spritz, kas lieliski nosedz “riepiņu” + atdzīvina fotogrāfiju!
Dzīve ir skaista, kaut vai uz pusstundu!

Kas Opātiju padara tik šarmantu? Līdz pat 1.Pasaules karam tā bija pakļauta Austroungārijai, jo atrodas tik vien kā 500 km no Vīnes! “Mazā austriešu Nica” ar lepnajām villām, saldiem ēdieniem un izsmalcinātu kultūras programmu!

Ieejot vienā no senākajām villām, kas atrodas turpat pie jūras ar skaistu dārzu priekšpusē, tiešām varu te iedomāties, dejojot Vīnes valsi, slīdot garā balles kleitā pa skaisto grīdu!
Jā! Tik vien kā jāiemācas dejot! Tā vietā esmu prastās iešļūcenēs! Cik cēli! Piedod villa!

KO VAR IEMĀCĪTIES HORVĀTIJĀ? Ēst, degustēt dzērienus un būt draugos ar horvātiem, ja vien zini īstos vārdus horvātiski! Nesatraucies, pareizos vārdus uzzināsi tālāk, jo nedēļas beigās valodu mācīšanās tiešām noderēja, lidojot mājās!

Ko saku, tas piepildās! Tik pašās ceļojuma beigās līdzbraucēji jau man ieteica vairs nedomāt un nerunāt!
Vai es vainīga, ka ieminos par kalmāriem, cik ļoti tos vēlos, un nākamajās pusdienās tie tiek pasniegti; vēlos zivi, un tā tiek pasniegta, smejos un saku, ka varētu lidot mājās pēc 3 dienām un tas gandrīz arī notiek!

Vienīgi ne ar trīs dienu, bet ar 8 stundu novēlošanos! Ne jau es esmu vainīga, tik tās domas!;) Horvātijā viss piepildās!;))

Braucam ar taksometru uz lidostu, visi mazliet nomākti un katrs savās domās. Mašīnā netipisks klusums pēc nedēļu jautrošanās, un tad …tad sāk skanēt dziesma The Black Eyed Peas – I Gotta Feeling (uzliec youtube dziesmu un lasi tālāk).
Lēnām viens un otrs sākam pie sevis dungot, tad mazliet skaļāk un skaļāk sākam dziedāt kopā, ka pat taksists uzgriež radio uz pilnu klapi! Mēs atmostamies un izplosāmies! Lidosta ir klāt!

Jautras ceļojuma beigas. HA! Tas ir tikai sākums, un dziesma piepildās – I gotta feeling that tonight’s gonna be a good night jeb PIEDZĪVOJUMS var sākties!

*piedzīvojuma definīcija (izdomāta) – neplānots notikums, varbūt dažiem nepatīkams, vari justies slikti, zaudēt naudu vai laiku. Tomēr, ja pēc tam to atceries un citiem atstāsti, tad tas ir Tavs piedzīvojums!

Ko darīt mazā mazītiņā lidostā, ja lidmašīnas reiss kavējas par 8 stundām?
Meklēt piedzīvojumus 8 stundu garumā! Kā? Elementāri – joka pēc sāc runāt 1 frāzi horvātiski: Kaku si muškārec jeb kā Tev iet, vīrieti? un durvis atveras uz horvātu sirdīm jeb vismaz uz vienu, kas izrādās pats galvenais lidostā un strādā visos iespējamos posteņos: reisa reģistrācijā, bārā, pasu kontrolē un, lai pārliecinātos, ka mēs tiešām beidzot aizlidojam – pavada mūs arī līdz lidmašīnas durvīm!

Lidostā tiekam pie jakas somā, kas jau ir nodota un aizceļojusi savu ceļu lidostas gaiteņos!
Sarunājam mašīnu, lai tiktu uz tuvāko veikalu pēc uzkodām un dažiem “mililitriem” vīna, un ejot gar veikala stendiem prātā jau rodas šis stāsts!
Lidostas bārā tiekam pie glāzēm un ledus, traukiem… un tās stundas aizrit smieklos un sarunās, iepazīstos citus pasažierus.

Rīgā bija jāielido pusnaktī, bet ielidojam tiešām skaistā rītā, austot saulei! Pasaka!

Lidojot mājās, vienmēr ir tik neizmērojams saviļņojums, kad ieraugi Rīgu! Tūlīt, tūlīt būšu mājās!

Paldies Horvātijai un lieliskai ceļojuma kompānijai!
*līdz pat lidostai atpakaļceļā jau nodomāju, ka nebūs ceļojuma dziesmas, kas vienmēr atgādinās tieši šo ceļojumu un, tad tā atnāca – I gotta feeling that tonight’s gonna be a good night!:)

IETEIKUMI
Kā tikt uz Horvātiju? Lido ar tiešo AirBaltic reisu uz Rijeku vai Dubrovnikiem!

CENAS neteikšu, ka Horvātija būtu lēta! Ēdieni un dzērieni varbūt vēl būtu pieņemamās cenās, bet naktsmītņu izmaksas, manuprāt, neatbilst ne kvalitātei, ne servisam!
Bagātie kaimiņi dara savu un Horvātija ir populārs galamērķis vāciešiem, kas te veģetē visu vasaru.

-alus veikalā 7 kunas ~ 1 EUR / alus viesnīcā ap 12-15 kunas ~ 1,60-2,00 EUR
-ūdens veikalā 1,5 litrs 5-7 kunas ~ 0,70-1,00 EUR
-vīna pudele veikalā ap 40-70 kunām ~ 5,00-10,00 EUR
-gelato saldējuma bumbiņa lētākā ap 5 kunām, vidēji 7-8 kunas ~ 0,70 – 1,10 EUR
-kokteilis bārā ap 20-40 kunas ~ 2,70 – 5,00 EUR

*fotogrāfijā ēdienkarte vienā no lētākajām kūrorta ēstuvēm, kuru atradām! Pirmajā dienās likās dārga, bet pēc tam nācām pat ar prieku!

Pica tiešām liela, ka pat dalījāmies!

VALODA ar šiem vārdiem pietiek, lai piedzīvojums sāktos! Ja proti krieviski, tad pēc dažām dienām jau iemanīsies daudzos nepieciešamos vārdos.
*rakstība varbūt nav precīza

Hvala – paldies
Živili – priekā saka visiem /živile, kad kompānijā ir tikai sievietes/
Kaku si – kā iet?
Muškārac – vīrieti?
Mačka – kaķis

ĒDIENI horvātu ēdienos var sastapt daudz “aizgūtu” ēdienu kā gulašs, zivju ēdieni un neskaitāmās pastas.
Tomēr var izcelt arī dažus īpašus ēdienus, kurus gatavo ģimenes jau gadiem:

Ajvar* – populāra sena horvātu mērce no baklažāniem un paprikas!
*labi, ka mūsu kompānijā nebija neviens Aivars, jo mērce ātri kļuva par mūsu īpašo Aivaru, kuru uzpasējām it visur! “Kur ir Aivars? Aivaru paņēmi?” Autentiskais Aivars pat tika cauri visiem lidostas drošības dienestiem lidojumā uz Latviju!

Blitva – lapu bietes jeb Šveices mangolda salāti ar kartupeļu putru (atgādina mazliet spinātus)

PAPILDUS INFORMĀCIJA
-lidojums ar tiešo reisu ir tikai 2,5 stundas uz Rijeku
-viesnīcām izreģistrēšanās no numuriem ir jau plkst. 10:00
-sezonas laikā no 1. jūnija bieži jāmaksā par guļamkrēsliem pie baseina aptuveni 20 kunas ~ 3 EUR dienā
-pludmales dvieļi pārsvarā par papildus samaksu
-Rijekas tilts ~ 1100 m, jāmaksā tikai braucot uz KRK pusi, ne izbraucot no salas (maksa ap 5 EUR vieglai automašīnai)

RĪGAS LIDOSTA – vai tas ir pirmdienas rīts vai vasaras sezona, bet lidostā tiešām cilvēku ir ļoti daudz!

Robežas kontrole var aizņemt ilgāku laiku kā parasti un, ja izlidosi no C termināla pēdējiem izejas vārtiem uz ne ES valstīm, būs nepieciešams stāvēt vēl vienā papildus pases kontroles rindā!

Esi tiešām laikus pie saviem izlidošanas vārtiem! Vari arī pie tiem palikt, neizlidojis, ja nebūsi laikus!

Tici vai nē, bet tā gadās itin bieži un biļete tiek zaudēta!
Mans lidostas moto: lētāk ir padzert kafiju lidostā, kā nopirkt jaunu aviobiļeti!


REZUMĒ par Horvātiju!
Zeme nav tik lēta, kā mums varbūt gribētos, jo par to parūpējas bagātie vāciešu un itāļu atpūtnieki.

Tomēr Horvātiju vari sasniegt ar tiešo reisu kaut uz pāris dienām un būt viesmīlīgā zemē, baudot sauli, vēsturi un vienreizēji zilo jūru!

Viennozīmīgi IESAKU, jo tagad tik ļoti pietrūkst rīta saules jau 7:00 no rīta pirms darba!

P.S. izmēģināju izcept Rab kūku. Recepti atklāt nevaru jeb vienvārdu sakot – kūkas masa iznāca praktiski 99 % kā autentiskā.
Vienīgi guvu mācību, ka lētos blenderos nevar likt ½ kg mandeles un ½ kg cukuru + to visu vienlaicīgi blenderēt. Aparāts vienā brīdī atstiepj kājas, bet pa daļām bija slinkums blenderēt!

Masu izcepu kā kūku – ēst jau varēja! Paskat, vai šādu kūku vispār var kādam rādīt! :)

Hvala! Živile! Uz tikšanos!

Ja pietrūka vēl bildes – skaties manu instagram profilu

https://www.instagram.com/lindawelsa


5 thoughts on “Horvātijas fotostāsts

  1. Ideāls raksts, super bildes un interesanta valoda. Vienīgi varbūt jāpielabo Rijekas tilts – tūkstoš kilometrus garš :D To k pirms m var nodzēst vai vnk viens kilometrs uzrakstīt. (redz cik es rūpīgi visu izlasīju :D )

    Like

  2. Hi, hi. Nupat ierados Pulā ar kārtējo grupu, pamanīju Tavu rakstu.
    Kā būs pievērsīšos, izlasīšu!
    Bet jau tagad redzu, ka profesionāli augstākajā līmenī izturēts ;)
    Es jau ceturto vasaru pa Horvātiju dzīvojos :)

    Like

Leave a comment