12.diena LIDOJUMS un IETEIKUMI

CEĻOJUMA ATSKAITE
Ceļojums ir beidzies! Kā ir ceļot kopā ar zīdaini?
Kāda ir labākā bērna 9.dzimšanas diena? Vai visa diena pirmo reizi LIELĀ atrakciju parkā – o JĀ! Kā ir doties trekingā ar bērna ratiņiem un ēst rieslingu, nevis to dzert? Lidot uz kūrortu būtu 100 x vienkāršāk, bet mums patīk izaicinājumi un es vēlējos redzēt kalnus vasarā! JĀ! Ģimenē ceļojuma galamērķis ir manā pārziņā! Cik izmaksāja ceļojums? Šis un tas tepat zemāk!

Augšā ir tāds miers, jūra kā spogulis, mākoņus vari redzēt no virspuses – slīdi kā pa putukrējumu! Katrs dīķis, katra upe saulē iespīd Tev acīs un apžilbina pat no tik liela augstuma!  

Tu lido un jūti tāāādu patīkamu & laimīgu satraukumu, jo lido mājās uz Latviju!
Tur jau Ķemeru takas – tik dīvaini tās redzēt no cita rakursa!, Lielupe, jūras krasts, televīzijas tornis, Daugava un tilti!
Home sweet home!  Paldies, kas līdzi ceļoja ar mani!
Mazs bērns viennozīmīgi nav šķērslis ceļošanai pat nobraucot 1900 km, ja, protams, neplāno apskatīt 1000 & 1 muzeju!

Ģimenes ceļojumā katrs var noķert savu: viens priecīgs par atrakciju parku un futbola spēli ar vietējiem bērniem; cits priecīgs, ka var būt kopā ar ģimeni un arī es esmu lutināta ar kalnu & garšu ceļojumu!

11 brokastis un 11 vakariņas neesmu ne plānojusi, ne gatavojusi! Paldies manam Lieliskajam!


IETEIKUMI LIDOJUMAM!

Mūsu ģimenes iepakojums: vecākiem un 9-gadniekam katram pa rokas bagāžai + viengadīgam zīdainim 1 bezmaksas nododamā soma līdz 10 kg + rati.

* mazliet smieklīgi, bet somā ielikām arī auto sēdeklīti, jo atpakaļceļā Ryanairam gan rati, gan sēdeklītis ir bezmaksas; Air Balticam tikai viens vai otrs! Var, protams, neņemt, bet mums nebija ko somā diži likt un auto īrei būtu jāmaksā 70 EUR par sēdeklīša izmantošanu.
* ko mēs somās salikām – pēc somu svara laikam neko! Viss liekais palika mājās, vai ielikām zīdaiņa somā;) 

LIDOSTA uz lidojumu vēlams būt vismaz 2 stundas iepriekš! KĀPĒC? Tas ir ieteicams, ne tikai, kad lido ar bērniem!
Kāpēc sev radīt lieku stresu, ja var ierasties laicīgi un labāk taču ir iedzert kafiju kā nokavēt reisu! Kas ir lētāk: kafija vai jauna lidmašīnas biļete?

Varu moralizēt, cik gribu, bet ārējie apstākļi dažkārt var nostāties pret Tevi: kāds uzkāpj Vanša tiltā un satiksme tiek bloķēta; sastrēgums; ziemas aukstumā nevari iedarbināt mašīnu + ja ierodas laicīgi un pase ir aizmirsusies, vēl var paspēt aizbraukt tai pakaļ!

Ja lido ar AirBaltic, tad uz reģistrēšanos vai somu nodošanu ir viena GARA rinda, jo visus reisus apkalpo vieni un tie paši reģistrācijas galdiņi!
Ja lido ar Turkish airlines, Lufthansa, Finnair, Ryanair, Norwegian…, tad ir mazākas rindas, bet tik un tā jābūt laicīgi + ja arī lido ar rokas bagāžu, jo arī uz drošības pārbaudi var būt aizķeršanās!

Tie ir tikai daži fakti no manas ceļojumu aģenta realitātes!
Esi laicīgi un nestreso!:)

SMAIDA PIEREDZE esiet smaidīgi, pieklājīgi un jautājiet!
Mums jānodod tikai 1 zīdaiņa soma un varēsim pēc tam nesteidzīgi pasēdēt TAX-FREE kafejnīcā!
Kā tad, ieraugot garo rindu AirBalticam uz bagāžas nodošanu, domas par kafiju pirms lidojuma sāk izklīst un izstāvēt rindu ar zīdaini 6-os no rīta nesagādā lielu sajūsmu!;(

Izmantoju jautāšanas tehniku, ja nu! Pie tukšās biznesa klases reģistrācijas pajautāju vai var nodot te tikai zīdaiņa somu!
āāāleluja – te vēl strādā cilvēki un piekrīt mūs apkalpot bez rindas! PALDIES! PALDIES!

DROŠĪBAS KONTROLE uz to dodamies ar visiem ratiņiem, kuri ir piereģistrēti un varam nodot tieši pie lidmašīnas!

Savā rokas bagāžā ievietoju gan bērna ūdens krūzi 400 ml, gan dažas ēdienu burciņas, ja nu!
Lielajiem rokas bagāžā šķidrumus var ņemt līdzi 100 ml tilpumos x 10 = 1 litru, bet zīdaiņiem uz šķidrumiem nav ierobežojumu, jo, ja nu lidojuma laikā vēlētos padzerties vai uzēst!

Lai arī mazo vēl baroju ar krūti, tad labāk vairāk paņemt visu līdzi, lai pie ielidošanas nav jāmeklē ūdens vai tax free zonā nav jāpērk ūdens par zelta cenu!

LIDOJUMS no tā baidījos visvairāk, bet, tik agri ceļoties, mazais atlūza tieši pirms pacelšanās un izpalika barošana!

  • zīdainim iedod savu lidojuma drošības jostu, kuru jāpieāķē pie savas.
  • pacelšanās / nolaišanās laikā zīdainim ir ieteicams dot padzerties vai paēst, lai austiņas no pacelšanās spiediena neaizkrīt un nesāp vai lielākam bērnam parasti iedodu kādu sūkājamo ledeni.
  • ja Tu lido viena ar zīdaini, tad lidojumam esi gatava un rokas bagāžā ieliec nepieciešamās mantas atsevišķā maisiņā, jo mammas ar zīdaiņiem nevar sēdēt ejas sēdvietā, kur būtu ērtāk! Līdz ar to pati nevarēsi visu laiku virināt bagāžas nodalījumu, ja nu kas nepieciešams! Lai nebūtu jātramda blakussēdētājs – nodrošinies pirms tam!
  • pamperu var nomainīt lidmašīnas labierīcībās, kurās 99% ir pārtinamā virsma, bet labāk to izdari pirms iekāpšanas lidmašīnā – tur būs ērtāk un vairāk rūmes.

ZĪDAIŅA CEĻOJUMA KOMPLEKTS

  • 3in1 ratiņi, autosēdeklītis & ergosoma (visur nevar tik ar ratiem un nest rokās ilgstoši būtu ļoti neērti gan vienam, gan otram)
  • mašīnu un pastaigu uzkodas: ābols, banāns, rozīnes vai bērnu cepumi + ūdens
  • rotaļlietas un dziesma, kas nomierina un paildzina mierīgu braukšanas laiku mašīnā (mūsu gadījumā palīdz atslēgas un “Ballējam, neguļam” dziesma!)
  • pamperi, mitrās salvetītes un vienreizējais paladziņš
  • lai visi justos labi: mazliet piemēroties zīdainim, lai arī viņš lieliski pielāgojās mūsu ritmam! Tomēr, kad paredzēta lielāka braukšana, tad to iekļaut bērna gulēšanas laikā; vai izbraukt no “mājas” pēc brokastīm, kad paredzēts pirmais miegs.

CEĻOJUMA PLĀNS “gribu uz kalniem”!

Obligātie priekšuzdevumi: norezervēt lidojumu un naktsmītnes, noīrēt auto un OBLIGĀTI  nopirkt ceļojuma apdrošināšanu.
EVAK kartes lūdzams atstāj mājās, vai izmanto, ja dodies citur strādāt vai mācīties uz ilgstošu periodu! Ja apdrošināšana Tev segs praktiski visu, tad EVAK karte Tev dod tiesības maksāt par pakalpojumiem tāpat kā tās valsts pilsonis! Cik varētu maksāt ārstniecības pakalpojumi Šveicē?:)

Domas un maršruts mainījās pa stundām, bet pirmais vienmēr jāatrod izdevīgākais lidojums! Vislētākais lidojums bija uz Cīrihi, Šveicē, bet tur atkal mašīnas īre būtu dārgāka + būtu jābrauc atpakaļ uz to pašu lidostu. Labāk tomēr izvēlējos par labu lidot uz Vāciju un atgriezties no citas lidostas, lai ceļojumā dotos no viena punkta līdz otram.

Lai arī strādāju tūrismā jau padsmit gadus, tad rezervēt ceļojumu sev ir visgrūtāk, jo esmu vēl kritiskāka pret visu + varbūt neuzticos visam lētajam, jo bieži ir redzēti zemūdens akmeņi. Varbūt tajā pašā laikā palaižu garām kaut ko ļoti lētu un izdevīgu! Varbūt!

Naktsmītnes meklēju visilgāk, jo tām bija jābūt tādām kā manās uzburtajās fantāzijās: ar terasi vai balkonu, obligāti ar dievīgu skatu + bērnu laukums. JĀ! Var braukt ceļojumā nerezervējot neko iepriekš, bet tas nav priekš manis, jo man patīk izlasīt atsauksmes, apskatīt tūristu bildes + nepatīk tērēt laiku ceļojumā, meklējot uz vietas naktmītnes – lieki iztērēts laiks un iepriekš varu tomēr atrast lētāk kā uz vietas! Vienmēr ir izņēmumi, bet ne šoreiz!

90 % viss izdevās ar naktsmītnēm – atsauksmes ar fotogrāfijām pie dienu aprakstiem!
Vēl tagad acu priekšā Alpu ainava, dzerot no rītiem kafiju uz terases! PASAKA! Meklēju, rakos, skatījos, salīdzināju un to visu darīju tikai vakaros vai kamēr mazākais bērns gulēja un tā, nemanot pagāja 2 mēneši! Vieglāk būtu, ja kāds kolēģis man būtu noorganizējis ceļojumu! Visu saņemtu gatavu un BASTA;)

Dienu programma netika sastādīta (es perfekcioniste sev to neizdarīju!:) – tik vien kā aptuveni zināju, kas atrodas ap “Vācijas Alpu ceļa”, no kura gan mēs novirzījāmies!
Katru dienu pēc noskaņojuma, laika apstākļiem vai pēc informācijas centra apmeklējuma izlēmām, ko darīsim, vai tieši otrādi, ko nedarīsim! Dzīvi nesarežģījām, bet izbaudījām nesteidzīgu ceļojumu, kurā nav svarīgi skriet pēc visa!  VĀCIJA – AUSTRIJA – ŠVEICE – FRANCIJA – VĀCIJA = 1900 km

MINHENES lidosta – ĶĒNIŅA EZERS – ZALCBURGA vakarā – ĒRGĻA LIGZDA – NOIŠVĀNŠTEINAS PILS – LINDERHOFA – PLANSEE EZERS – PARTNACH AIZA – CŪGŠPICE 2962 m – HOCHZEIGER 2500 m – REINAS ūdenskritums – FREIBURGA – EUROPA PARK atrakciju parks – ELZASAS vīna reģions – HĀNAS lidosta

CEĻOJUMA IZMAKSAS

  1. Lidojums Rīga – Minhene / Frankfurte-Hāna – Rīga ~ 100 EUR personai
  2. Auto īre 280 EUR
  3. Naktsmītnes vidēji 50-70 EUR nakts
  4. Ceļojuma apdrošināšana
  5. Ēšana
  6. Ieejas biļetes

    ~ 2300 EUR = 11 naktis = 4 personas
    *braukšanā iztērējām 3 degviela bākas
    – 200 EUR, ja nedotos uz atrakciju parku un nebrauktu Cūgšpicē:)

    *neteikšu, ka ceļojums būtu lēts paskatoties uz kopējo ciparu, bet tās bija 2 jaukas nedēļas ar ģimeni kalnos!
    SPIED uz dienām un skaties, ko piedzīvojām un kā jutās mazākais;)

1.diena – 19 stundas 5.diena – Zugspitze 9.diena – amerikāņu kalniņi
2.diena – pie Hitlera 6.diena – trekings ar bērnu ♥️ 10.diena – relax
3.diena – Disneja pils 7.diena – Šveice 11.diena – pikniks vīna laukā ♥️
4.diena – mazā Versaļa 8.diena – latviešu nams Freiburgā 12.diena – home sweet home

Sapnis piepildīts – neslēpotāja tika arī uz Alpiem un vasarā tie ir DIEVĪGI!

Ceļot prot tas, kā sirds ir redzīga un kā acs prot apstāties un svētīt.
Ceļot prot tas, kas savu sirdi prot atraisīt.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. /Zenta Mauriņa/ 

  
  
  


6 thoughts on “12.diena LIDOJUMS un IETEIKUMI

  1. Forši!
    Laba step by step pieredze, ko ņemt vērā ceļojot ar bērnu un zīdaini. Paldies Tev par to!
    Vienīgi piebilstu – ~ 2300 EUR = 11 naktis = 4 personas, cipars drīzāk būtu uz 3 personām, jo cik gan ieejas maksas, ēdināšana, avio utml. maksā zīdainim?

    Like

    1. Ilgi domāju vai cenu dalīt uz 3 vai 4! ;) par cik mazajam arī jāmaksā lidostu nodokļi aviobiļetei un sava veida ēšana..bet, protams, viņa izdevumi varētu būt ap 10-20%.
      No otras puses izdevumi mazliet lielāki, jo rezervējām plašākas naktsmītnes kā būtu darījuši tikai ar 1 bērnu. Bet cepuri nost visās naktsmītnēs bija gan ceļojumu gultiņa, gan barošanas krēsliņš sagādāts!
      Cenu dillema – 3 vai 4!;)

      Like

  2. Ļoti labs apraksts – ceru, ka izdosies iedrošināt ceļot arī citus vecākus ar maziem bērniem! Cik vecs jūsu mazākais? Mēs apsveram iespēju atsākt ceļošanu, kad meitai būs 10-11 mēneši. Gribētos jau tagad rezervēt biļetes, bet drusku vēl bail :)

    Like

    1. Paldies Diāna!;)
      Mazais ceļojumā bija 1-gadīgs. Es tiešām baidījos vai vispār varēsim atpūsties, bet 99% visi bija omā! Galvenais mazliet ievērojām tomēr mazā gulēšanas laikus. Dienas gaitās, lai arī cēlāmies kā mazais pulkstenis diktēja-jau 7:00, bet devāmies ārā tikai ap 10:00, kad mazais pirmo miegu mazliet vismaz pagulētu mašīnā līdz kāmēr aizbraucam līdz kādai apskates vietai!
      Galvenais, lai būtu nenoslogotas dienas, tad nejutīsiet, ka kaut ko palaižat garām, bet vienkārši ļaujaties un izbaudat!
      Protams, man patīk Āzija vai kūrorti, bet zinot mūs mēs karstumā nenosēdētu visu laiku zem saulessarga!;)
      Lai izdodās!

      Like

Leave a comment